9 yoga-energizer-tips voor in je klas

Negen leuke en superhandige yoga-energizer-tips voor in de klas:

  1. Laat de kinderen opleven naar het moment van de energizer: als ze goed hun best doen en lekker aan het werk zijn, hang je de poster alvast op, dan weten ze wat er gaat komen.
  2. Als de kids een energizer mogen doen, kies jij zelf de categorie uit (Snel Spel – Mantra, Mudra & Meditatie – Jolige Yoga – Emotie Energizers – Dilemma, Debat en Doen), maar je laat 1 van de kinderen in je klas de energizer kiezen!
  3. Maak een kring met kussens voordat je een meditatie-energizer doet: de kussens kunnen de kids zelf maken. In het boek staan wat leuke tips!
  4. Doe zelf heel overdreven een Emotie Energizer voor, zodat de kinderen wat meer uit het keurslijf komen bij het ‘acteren van een emotie’.
  5. Blijf je eigen rust bewaken tijdens het mediteren: voordat je de energizer gaat doen, haal even diep en gecontroleerd adem. Als jij rustig bent, dan worden de kinderen dat vanzelf ook!
  6. Doe met het Snel Spel ook zelf mee: een actieve houding van de docent, wekt heel positieve energie op bij de kinderen.
  7. Maak de energizers onderdeel van het vaste programma: start de dag met een meditatie-energizer, doe een Snel Spel om de lange ochtend te doorbreken en eindig de dag met een mantra of emotie-energizer bijvoorbeeld.
  8. Analyseer je eigen gevoel bij de energizers en benoem deze naar de kinderen, dat geeft een heel open leerklimaat, waarbij kinderen leren van het goede voorbeeld: een eerste stap naar zelfreflectie.
  9. Geniet, be happy, want dat voelen de kids en laat hen stralen! Geluksgevoel en liefde werken aanstekelijk 😉

Published by YOGA LIFESTYLE

The Yoga Lifestyle feeds body, mind & soul. Light, fresh, vegetarian & organic Sattvic food supports the practice of yoga and meditation perfectly. The ancient Vedic texts teach us how to live an austere, conscious and healthy life in balance with nature. Prana will flow through the chakras and give strength, love and bliss.

%d bloggers like this: