Boek

index.jpgYoga-energizers voor kinderen

In het boekje ‘Yoga-energizers voor kinderen’ van Dhroeh Nankoe en Janayitri Brahmanda voor kinderen van 4 tot 12 jaar staan liefde en geluk centraal. Het boek is een instrument voor ouders, coaches, begeleiders en docenten om de energie van het kind en de groep positief te beïnvloeden met yoga, meditatie, dans en spel. Yoga heeft als doel het hart te openen en dat is precies wat deze energizers doen. Met behulp van een serie simpele, leuke, gekke, boeiende en leerzame energizers met yoga als basis leren kinderen:

  • ontspannen en in het moment zijn
  • omgaan met emoties
  • liefdevolle normen en waarden
  • eigenwaarde en innerlijke vrede
  • zichzelf en anderen accepteren zoals zij zijn

Docenten en begeleiders leren de energie van de kinderen lezen. Zij leren focussen op de talenten van kinderen en het belonen van goed gedrag. Daar is niet altijd plek voor in het drukke schema in de klas of het gezin. Met een paar minuten leren kinderen (en hun begeleiders) om zich volledig te energizen om de dag weer vol goede, vrolijke en ontspannen energie voort te zetten.

Inkijkexemplaar Yoga-energizers voor kinderen

Muziek

Bij het boekje hoort mooie Indiase muziek in een Westers jasje: om heerlijk te dansen, lekker te bewegen en diep te kunnen mediteren.

Recensie

‘Het boek is goed opgebouwd, levert veel praktische oefeningen en geeft een juiste uitleg over yoga en meditatie. Een aanrader voor een ieder die met kinderen werkt. De auteurs komen uit verschillende disciplines, misschien is dat wel de reden waarom het boek zo volledig is.’ Tijdschrift voor Yoga

In het nieuws

Dhroeh en Janayitri waren te gast bij het radioprogramma Zwarte Prietpraat van Prem Radhakishun op 11 juni om over het boek te vertellen. Lees meer hierover in de blog. De gehele uitzending is met deze link te beluisteren.

Presentatie, workshop & cursus

Het is mogelijk om van de schrijvers een presentatie of workshop ‘Yoga-energizers’ te ontvangen en om een cursus te volgen, om je energie-werk met kinderen te optimaliseren en nog meer uit het boekje te kunnen halen.

 

 


Het boek ‘Yoga-energizers voor kinderen’ is verkrijgbaar bij boekwinkels en bol.com. Bij uitgeverij Panta Rhei krijg je er een gratis poster bij.

ISBN 978.90.8840.171.8 

%d bloggers like this: